Hamilelikte Çatlaklar Nasıl Önlenir

Belki de gebelik döneminin en büyük problemlerinden biri olan, vücutta oluşan çatlak ve morluklar, lohusa döneminde ruh sağlığını ciddi yönde etkileyerek, birçok bayanda psikolojik travmaların oluşumuna da öncü olmaktadır.
Nitekim her bayan gebelik süreci boyunca, doğum yaptıktan sonra, eski bedenime tekrar kavuşabilecek miyim endişesi yaşamakla birlikte, vücudun gerilmesi ile ciltte meydana gelen çatlaklar yüzünden de yazın bikini giyemeyecek olmalarından büyük endişe duymaktadırlar. Hangi yaşta ya da hangi durumda olursak olalım her bayan için dış görünüm oldukça büyük bir önem teşkil etmektedir.
Hamilelik döneminde vücutta meydana gelecek olan büyük değişim ve bununla birlikte ciltte çatlakların oluşumu, çoğu bayanın bebek sahibi olma düşüncesini geri plana atmasına neden olabilmektedir. Gebelik döneminde vücutta oluşan çatlaklar, anne adayının cilt yapısına göre değişkenlik göstermektedir. Kimi kadının cilt yapısı oldukça esnek olduğundan çatlak oluşum riskide en aza inmektedir. Ancak her kadın için aynısını söylemek mümkün değildir.
Hamilelikte oluşabilecek çatlak riskini en aza indirmenin en etkili yolu ise gebe kalmaya karar vermeden önce, vücudu rahatlatacak egzersiz ve esneme hareketlerini hayatın bir parçası haline getirmekten geçer. Bununla birlikte, duş sonrası vücuda yağlı kremler ya da bebek yağı ile vücut ıslakken krem sürmek, bebek sahibi olmaya karar vermenizle birlikte, gebelik süreci boyunca çatlakların oluşumunun önlenmesine yardımcı olacaktır. Gebelik dönemi boyunca karın ve bacak bölgesindeki çatlakları önleyebilmenin bir diğer yolları da;
- * Gebelik egzersizleri yapmaya özen gösterin.
- * Bol bol su için.
- * Gebelik süreci boyunca, beslenmenin yanı sıra, uyku düzeninizi de kontrol altında alın.
- * Hamileliğiniz boyunca neredeyse hergün vücudunuza nemlendirici kremler sürün.
- * Bol bol sebze ve meyve tüketin. Çünkü çatlakları önleyebilmek adına vücudun ihtiyacı olan E ve C vitaminlerini sebze ve meyveden karşılayabilirsiniz.
- * Cildinize sık sık masaj yaparak kan dolaşımınızı hızlandırın.
- * Günde en az 1 saat kadar tempolu olarak yürüyüş yapın.